Wiemy jak skutecznie wyeliminować insulinoodporność!

„Oto w 100% efektywna metoda cofnięcia głównej przyczyny cukrzycy typu 2 BEZ jakichkolwiek chemicznych medykamentów i zastrzyków”.

Skuteczność gwarantowana! 

Leczenie zaczyna się od zmiany spojrzenia na pewne błędne poglądy…


 

Mit nr 1: Cukier jest przyczyną cukrzycy

Jeśli jesteś diabetykiem, Twoje ciało ma problemy z regulowaniem poziomu cukru we krwi. Wystarczy jeden posiłek z dużą ilością węglowodanów albo szklanka słodkiego napoju, a poziom glukozy w Twojej krwi gwałtownie skacze, a to z kolei wymaga więcej czasu na powrót do normalnego stanu równowagi.

Nie można zrzucać wszystkiego na cukier, tak jak nie można obwiniać samochodów (glukoza), które utknęły w korku na autostradzie z powodu awarii bramek (transportery glukozy). Samochody nie są niczemu winne — to nie one spowodowały awarię bramek, mających wpuszczać je na kolejny odcinek autostrady. Coś podobnego dzieje się w Twoim organizmie — to nie glukoza blokuje zdolność do wykorzystania insuliny wydzielanej do krwi. Glukoza jest ofiarą, a nie winnym.

 

Mit nr 2: Przyczyną cukrzycy jest niedobór insuliny

Po części jest to prawdą. Ale tylko dla cukrzycy typu 1 (5 – 10% przypadków cukrzycy). Nie jest to główny powód cukrzycy typu 2, która dosięga o wiele więcej osób w naszym społeczeństwie.

Poziom produkcji insuliny u pacjentów z cukrzycą typu 2 zazwyczaj jest w normie w początkowej fazie rozwoju choroby (gdy zostaje zdiagnozowana hiperglikemia). Dopiero w późniejszej (końcowej) fazie trzustka słabnie na tyle, że zmniejsza się poziom produkcji insuliny.

 

 

Co jest nie tak z konwencjonalnymi metodami leczenia?

Smutna prawda jest taka, że większość konwencjonalnych metod leczenia cukrzycy opiera się na tych 2 błędnych poglądach. Lekarze radzą pacjentom zminimalizować ilość spożywanych cukrów i węglowodanów, czasami zalecając nawet całkowitą abstynencję od wszystkich produktów z glukozą. Ale takie „leczenie” jedynie wprowadza chorego w stan ciągłego przemęczenia, ponieważ nie dostarcza on energii do swojego organizmu.

W końcu doprowadza to do nagłego spadku masy ciała w krótkim czasie. To znak, że organizm próbuje spalać tłuszcz i mięśnie, żeby „wycisnąć” co się tylko da z jakichkolwiek nagromadzonych zapasów energii. Gwałtowny spadek masy tkanki tłuszczowej uwalnia mnóstwo toksyn (które przez lata odkładały się schowane w tłuszczu) do krwiobiegu i wyzwala serię powikłań związanych z cukrzycą.

Pakowanie w siebie coraz to więcej i więcej insuliny to jedynie chwilowe rozwiązanie. Gdy cukrzyca się pogłębia, chorzy muszą ciągle zwiększać dawkę i częstotliwość zastrzyków insuliny.

Żeby wyleczyć cukrzycę typu 2 (jak na razie nie ma lekarstwa na typ 1), trzeba pojąć, że główną przyczyną tej choroby jest insulinoodporność. Uwierz — insulinoodporność jest wyleczalna. Uwierz, zanim ktoś poleci Ci jakąś „kurację”.

Nie potrzebujesz medykamentów. To, czego naprawdę potrzebujesz, to…

Reedukacja


 

Czy Twój lekarz też o tym nie mówi?

 

Rozwój cukrzycy typu 2

 

Faza 1: Krew jest ciemna, gęsta i lepka
cukrzyca

Faza 2: Częste uczucie gorąca i pragnienia

2faza

Faza 3: Ciągłe zmęczenie i senność

3faza

Faza 4: Spadek libido i problemy z erekcją

4faza

Faza 5: Zmiany chorobowe skóry, mrowienie i drętwienie kończyn

5faza

Faza 6: Pojawia się częściowa martwica skóry.
Skóra robi się ciemna i mocno się łuszczy

6fuj

Faza 7: Palce u stóp zaczyna atakować gangrena

 7ble

Faza 8: Gangrena postępuje, bakterie rozkładają
tkankę mięśniową aż do odsłonięcia kości

8omg

Faza 9: Pogorszenie wzroku

 9faza

Faza 10: Przestają funkcjonować ważne organy,
takie jak nerki, wątroba i trzustka

10faza

Faza 11: Jaka będzie ostatnia faza?

11pytajnik

 

Skoro rozwój cukrzycy typu 2 jest do przewidzenia, to musi być jakaś wspólna przyczyna tego schorzenia, którą można namierzyć i odwrócić.

 

A to oznacza, że…

Cukrzycę (typu 2) można wyleczyć!

 

 

Im wcześniej zaczniesz działać, tym szybciej możesz wyzdrowieć. Tylko nie czekaj do ostatniej fazy choroby, bo wtedy będzie za późno…

 


zgłoś się do testów lub dowiedz się więcej

Zgłaszam się!


Co jest przyczyną cukrzycy typu 2?

Istnieją dwa podstawowe rodzaje cukrzycy — typ 1 i typ 2. Wśród cukrzyków zaledwie 10% stanowią chorzy na cukrzycę typu 1, natomiast jakieś 90% to ofiary cukrzycy typu 2.

 

Cukrzyca typu 1 jest też znana jako cukrzyca insulinozależna lub cukrzyca młodzieńcza. Często rozpoznaje się ją u dzieci lub nastolatków. Jak dotąd nie rozpoznano przyczyny tej choroby, ale naukowcy są zdania, że ma ona podłoże genetyczne.

 

Cukrzyca typu 2 jest najpowszechniejszą formą cukrzycy. Pacjenci, którzy zapadają na tę chorobę, to zazwyczaj osoby powyżej 40 roku życia, które bardzo często są też otyłe lub mają nadwagę. Najnowsze statystyki pokazują, że cukrzyca typu 2 ma tendencję do atakowania coraz młodszego pokolenia. Obecnie nie jest niczym nadzwyczajnym spotykać trzydziestokilkulatków z tym typem cukrzycy.

 

Podobnie jak w wypadku typu 1, naukowcy i specjaliści medyczni nie znają dokładnej przyczyny cukrzycy typu 2. Wszyscy są zgodni, że powoduje ją insulinoodporność, ale nie wiedzą co wywołuje tę insulinoodporność.

 

Co to jest insulinoodporność?

Jeśli obraz wyraża więcej niż tysiąc słów, jeszcze lepiej powinien wyjaśnić sprawę film. Jeśli możesz, spójrz na poniższe krótkie wideo, zanim przeczytasz dalsze wyjaśnienia.


 

Insulinoodporność to stan, w którym receptory błony komórkowej nie potrafią skutecznie współpracować z insuliną, żeby otwierać transportery glukozy (zwane kanałami glukozowymi), które przenoszą glukozę do komórek w celu zużycia jej lub zmagazynowania.

 

 

 

 

12krew-zdrowy

 

Powyższa ilustracja pokazuje prawidłowe działanie insuliny u zdrowej osoby. Po posiłku poziom cukru rośnie, kiedy tylko strawiona glukoza trafi do krwi. Podniesiony poziom cukru jest dla trzustki sygnałem do wzmożenia produkcji insuliny, aby wspomóc transport nadmiaru glukozy z naczyń krwionośnych do komórek.

 

 

13insulinoodpornosc

 

Insulinoodporność występuje wtedy, kiedy struktura błony komórkowej zostaje uszkodzona — a przez to receptor insuliny jest mniej czuły. W takich okolicznościach insulina nie może już aktywować otwierania transporterów glukozy! Cząsteczki glukozy, które nie dostają się do komórek, są zawracane do krwiobiegu, podnosząc w ten sposób poziom cukru we krwi (hiperglikemia). Właśnie w taki sposób rozwija się cukrzyca typu 2.

 

Czy to wina glukozy i insuliny?

 

NIE! Ani glukoza, ani insulina nie są winowajcami wywołującymi insulinoodporność. Korzeniem cukrzycy typu 2 jest problem związany z każdą komórką Twojego ciała, a nie jakaś wada jednego czy dwóch organów. Nie można obwiniać ani jelita cienkiego (za absorpcję zbyt dużej ilości glukozy), ani trzustki (za brak wydajności w produkcji insuliny). We krwi jest wystarczająco dużo insuliny. Problemem nie jest niedobór insuliny, ale raczej jej niewykorzystywanie.

 

Wspomniane organy po prostu wykonują swoje zadania zaprogramowane w naszym DNA. Przyczyną kłopotów jest coś, co zaburza pracę błony komórkowej w każdej komórce ciała i wywołuje odporność na przyjmowanie zarówno insuliny, jak i glukozy.


Co jest rzeczywistym podłożem insulinoodporności?
Jak się jej pozbyć?

 

Zanim omówimy przyczyny insulinoodporności, wyobraź sobie duże akwarium wypełnione setkami rybek. Pewnego dnia większość rybek w akwarium zaczęła zachowywać się bardzo dziwnie — wyglądają na chore. Jak myślisz, co może być przyczyną? Woda! Musi być coś nie tak ze środowiskiem, w którym żyją.

 

100 bilionów komórek naszego ciała jest jak ryby pływające w morzu płynu międzykomórkowego. Właśnie w tym płynie odbywa się wymiana składników odżywczych i toksyn między komórkami i krwią. Kiepskie środowisko wewnętrzne wychowuje jedynie chore i zdegenerowane komórki — co w końcu prowadzi do insulinoodporności.

 

Dwie podstawowe siły wyniszczającego, „zanieczyszczonego” środowiska to:

1. Korozja wywołana przez kwasy

2. Utlenianie powodowane przez wolne rodniki

Poniższy rysunek ilustruje skutki długotrwałego oddziaływania kwaśnego i utleniającego środowiska na organizm.

 

14-budowa-zakwaszonej-komorki

Co jest przyczyną kwaśnego, utleniającego środowiska wewnątrz organizmu człowieka?

 

Większość pacjentów cierpiących na cukrzycę typu 2 od młodości odżywiała się w sposób bardzo niezrównoważony — co najmniej 80% ich diety stanowiła kwaśna żywność. Jeśli chcesz sprawdzić, które produkty są kwaśne, kliknij w ten link. Najczęściej jest to żywność o dużej zawartości białka i kalorii. Po strawieniu białko zostaje rozbite na aminokwasy a procesy metaboliczne mające za zadanie uporać się z nadmiarem kalorii, wytwarzają wewnątrz ciała kwasy organiczne.

 

Wysokie stężenie kwaśnych związków chemicznych zawartych w płynie międzykomórkowym przyczynia się do powstawania niezliczonej ilości dodatnie naładowanych jonów wodorowych, które dążą do wykradania elektronów (jest to utlenianie, czyli oksydacja) z innych atomów. Tworzą się wtedy wolne rodniki, atakujące błonę komórkową. Wyzwolona zostaje reakcja łańcuchowa, w której kolejne atomy stają się wolnymi rodnikami i kradną elektrony z sąsiedniego atomu — a to powoduje destrukcję błony komórkowej.

 

15-reakcja-lancuchowa

 

Wszyscy wiemy, co to jest piramida żywieniowa, ale kto z nas na co dzień przestrzega tych zaleceń? Warto zauważyć, że większość osób chorych na cukrzycę typu 2 w zasadzie trzyma się w diecie piramidy żywieniowej, ale niestety w wersji odwróconej do góry nogami.

 

Cóż, może dla niektórych z nas wykres piramidy żywieniowej jest zbyt nudny lub abstrakcyjny, żeby go zapamiętać. Przedstawiamy więc o wiele łatwiejszy sposób na zapamiętanie produktów, które należy jeść. Jest to metoda w 100% sprawdzona, bo była testowana od początku istnienia ludzkości. Ten sposób to…

 

Twoje zęby

 

16-zeby

Zostaliśmy obdarzeni zestawem 32 (osoby dorosłe) pomysłowo poukładanych zębów, żebyśmy mogli przeżuwać to, co jemy (lub to, co mieliśmy jeść). Do gryzienia jakiej żywności zostały przystosowane nasze zęby? Gdy przyjrzymy się dokładnie budowie ludzkiej szczęki, zauważymy, że jedynie 4 spośród wszystkich 32 zębów to ostre kły (mięsożercy), podczas gdy reszta to tępo zakończone zęby roślinożerców (siekacze, zęby przedtrzonowe i trzonowe).

 

28/32 x 100% = 87,5%

 

Dieta ludzi miała się składać w 87,5% z produktów pochodzenia roślinnego. Zresztą, świadczą o tym nie tylko zęby — nasz przewód pokarmowy w co najmniej 80% jest przewodem roślinożercy. Aby żyć w zgodzie z naturą, powinniśmy jeść więcej produktów wegetariańskich niż mięsnych. Nasze organizmy po prostu nie potrafią przetrawić tego nadmiaru żywności wysokobiałkowej!

 

Niestety współczesny tryb życia nie ma nic wspólnego z naturą. Wszechobecne „nowoczesne” nawyki żywieniowe zbierają swoje smutne żniwo ludzkiej niedoli. To efekt „niewidzialnej ręki doboru naturalnego” — pozbywanie się osobników, które sprzeciwiają się prawom przyrody. Ta selekcja odbywa się przez wszelkiego rodzaju choroby cywilizacyjne. Problemy z sercem, nowotwory, udar, cukrzyca itd. zabrały już miliony istnień na całym świecie, a statystyki te wciąż gwałtownie rosną. Im wyższe są te wyniki, tym szybciej pieniądze zasilają konta wielkich koncernów farmaceutycznych, których zadaniem jest jedynie wprowadzanie coraz to nowych leków, aby zaspokoić zapotrzebowanie rosnącego rynku.

 

„Jedna czwarta tego co jesz — utrzymuje Ciebie przy życiu,

ale 3/4 tego co jesz — utrzymuje przy życiu twojego lekarza!”

„Jesteś tym, co jesz!”

 

Cukrzyca, podobnie jak wszystkie inne problemy zdrowotne z którymi możesz się borykać, to bezpośredni wpływ tego, co przez lata razem z jedzeniem wprowadzałeś do swojego organizmu. To jak ogromny dług zbierający się przez długi czas. Twoje ciało próbuje Ci powiedzieć, że najwyższa pora zacząć działać, żeby spłacić ten dług, zanim organizm „zbankrutuje”.

 

Zanim przejdziesz dalej…

 

Cukrzyca stała się bardzo rozpowszechnionym schorzeniem, z którym boryka się mnóstwo osób. Prawie każdy z nas ma przyjaciół lub krewnych żyjących w cieniu cukrzycy. Może u kogoś z Twoich znajomych właśnie zdiagnozowano cukrzycę, może ktoś desperacko poszukuje pomocy w uratowaniu życia i jakiejś alternatywy wobec chemicznych środków medycznych…

 

Wyświadcz im tę przysługę i po prostu podziel się na Facebooku lub Twitterze tym, co przeczytałeś. W ten sposób możesz pomóc wielu ludziom.

 

 

 

No dobrze, ale jak? Jak zneutralizować toksyny, które przez lata nagromadziły się w organizmie? Większość z nas pomyśli „Jeśli źródło problemu leży w żywności, to powinienem dokonać zmian w diecie”. Dokładnie tak!! Ta metoda została już przetestowana i udowodniono jej skuteczność!

 

Zobacz film „Po Prostu Na Surowo! Cofanie Cukrzycy w 30 Dni”.

 

Wniosek? Witarianizm (surowe jedzenie) działa!

Pytanie tylko: Czy pozwolisz, by działało również na Ciebie?

 

Bądźmy realistami: Jeśli nie uczestniczymy w specjalnym programie (jak w wyżej wspomnianym filmie), w którym ktoś cały czas kontroluje naszą dietę i dba, byśmy jedli wyłącznie surowe rośliny, jest mało prawdopodobne, by nie ciągnęło nas do naszego ulubionego, niezdrowego jedzenia. Szczególnie jeśli żyjemy w mieście, gdzie za każdym rogiem masz dostęp do wszelkiego rodzaju „smakołyków” — w tym fast foodów.

 

Swoją drogą, ciekawe ilu spośród 6 uczestników tego programu kontynuowało dietę witariańską po powrocie do domów…

 

W życiu nie jest tak łatwo. Jesteśmy zdani na siebie. Zmiana diety i nawyków żywieniowych wymaga ogromnej odwagi i samodyscypliny. Cukrzyca typu 2 to odbicie Twoich nawyków i stylu życia na przestrzeni wielu lat. Rozwiązanie jest bardzo proste: zmień swoje zwyczaje! Ale…

 

„Kajdany przyzwyczajeń są zazwyczaj zbyt małe, by je zauważyć — aż do chwili, gdy stają się zbyt silne, by je zerwać”.— Samuel Johnson

 

„Niestety w tym świecie jest tak, że o wiele łatwiej nam zrezygnować z dobrych zwyczajów niż ze złych”.— Somerset Maugham

 

Surowe jedzenie jest idealne, ale czy jest też takie pod względem praktycznym?

Nawyki są czymś, co leży głęboko w potężnej sferze podświadomości. Konflikt między świadomością a podświadomością zawsze jest walką z myślami. To jak próba powstrzymania olbrzymiego potwora. Albo zginiesz zmiażdżony pod jego stopami, albo przynajmniej dasz sobie spokój z dalszymi próbami.

 

Zatrzymanie olbrzyma naszych przyzwyczajeń jest bardzo trudne, jeśli nie niemożliwe. Ale możesz nauczyć go współpracy i powoli zmienić jego kierunek przez dodawanie nowych, dobrych nawyków. Najlepszym, najsilniejszym i najskuteczniejszym zwyczajem, jaki zalecamy, jest…

 

Picie wody! I musi być to…

Alkaliczna woda jonizowana

 

Większość diabetyków i lekarzy zazwyczaj mówi o tym, jakiej żywności należy unikać, a jakie trzeba brać lekarstwa. Jednak niewiele osób zwraca uwagę na to, co należy pić.

 

Ciało dorosłego człowieka składa się średnio w 65% z wody. Dużo czasu spędzamy na zastanawianiu się jaką żywność jeść, ale zaniedbujemy te ważne 65% naszego ciała. Środowisko wewnętrzne naszego organizmu, w którym funkcjonują wszystkie żywe komórki, to ciecz. Żeby naprawić osłabioną i uszkodzoną błonę komórkową, musimy zmienić środowisko, w którym żyją komórki, a nic innego nie może być tak skuteczne, jak alkaliczna woda jonizowana.

 

Dlaczego alkaliczna woda jonizowana?

 

Z przekonaniem dzielimy się z Tobą tymi informacjami, ponieważ mieliśmy do czynienia z wieloma osobami, którym udało się pozbyć problemów z insulinoodpornością, gdy zaczęli pić alkaliczną wodę jonizowaną.

 

5 niezwykłych właściwości alkalicznej wody jonizowanej

 

  •   Alkaliczne pH — neutralizuje i usuwa kwaśne toksyny z organizmu
  •   Potężne działanie antyoksydacyjne — zwalcza wolne rodniki i zapobiega utlenianiu
  •   Mikroklastrowa budowa — cząsteczki łączą się w mniejsze grupy niż w wypadku zwykłej wody, co sprawia, że woda jonizowana błyskawicznie dociera do każdego zakamarka komórek
  •   Zdolność rozpuszczania olejów — działa emulgująco, obniżając ilość tłuszczu i cholesterolu
  •   Aktywna neutralizacja — wyszukuje, gdzie są kwasy do zneutralizowania

 

 

Więcej na temat korzyści z picia wody jonizowanej możesz przeczytać po kliknięciu w ten link.

Teraz czas na Twój ruch.

Teraz jest czas, żeby zacząć działać.

Teraz, zanim będzie za późno.

 

Jaki masz wybór?

 

Opcja nr 1: Leki

17-leki

Możesz dalej polegać na przepisanych przez lekarzy medykamentach, których celem jest tłumienie objawów, i mieć nadzieję, że rząd uchwali jakieś ustawy, by pomóc Ci pokryć wciąż rosnące koszty leczenia. Co to da? Możesz spotkać wiele takich osób leżących na łóżkach szpitalnych. Spróbuj spytać ich na jakich są lekach i jak długo już je zażywają.

 

 

Opcja nr 2: Surowe jedzenie

18-surowe-jedzenie

Próbuj kiełznać swoje zachcianki i przez kilka miesięcy trzymać się programu witariańskiej diety. Przygotuj się na koniec wspólnych obiadów czy kolacji ze znajomymi i na wysokie koszty kupowania żywności ekologicznej (organicznej).

 

 

Opcja nr 3: Zrównoważona dieta i alkaliczna woda jonizowana

19-woda-ehm

Picie alkalicznej wody jonizowanej przynosi niesamowite wyniki. Dziesiątki naszych klientów BYŁO chorych na cukrzycę. Tysiące osób na całym świecie doceniło korzystanie z wody jonizowanej w leczeniu wielu innych przewlekłych chorób – teraz widzą, że byli tylko utrzymywani w stanie ‘jesteś chory – kupuj leki’. Woda jonizowana to najszybsza droga powrotu do zdrowia. Bez insuliny. Bez chemii. Bez kłopotliwej diety. Prosto i skutecznie. Spróbuj! Nic nie ryzykujesz – jeśli nie zauważysz efektów przez pierwsze 30 dni – oddamy Ci pieniądze!

Każdego dnia pij min. 2 litry alkalicznej wody jonizowanej o pH 9,5. Dzięki temu zmienisz środowisko wewnętrzne swojego organizmu. Komórki przestaną się dusić w kwaśnych, toksycznych płynach pełnych wolnych rodników i odzyskają swoją pełną sprawność. Spróbuj. To naprawdę działa!

Naukowiec D. Aschbach opublikowała obiecujące wyniki badań klinicznych, przeprowadzonych w Berlinie, w klinice „Badań praktycznego zastosowania płynów aktywowanych”, na temat wpływu wody alkalicznej na leczenie cukrzycy typu I i II. Po używaniu wody alkalicznej w ciągu 4-6 tygodni, konieczność wstrzykiwania insuliny zmniejszyła się do 70 %, a poziom glukozy we krwi zmniejszył się do 30%. Nawet po przestaniu używania wody alkalicznej, wskaźniki te obniżały się jeszcze przez 4-5 miesięcy. Dane te zostały potwierdzone badaniami naukowców Japońskich 

Zobacz TUTAJ wyniki innych badań klinicznych. LINK

Zobacz jak alkaliczna woda jonizowana natychmiast podziała na Twój organizm.


 

 

 

 

 

A co z moją krwią?

pato1 pato2
Na zdjęciu po lewej stronie – patologiczny stan przyczepności erytrocytów pacjenta, chorego drugim typem cukrzycy. Na zdjęciu po prawej stronie – krew tego samego pacjenta po 14 minutach po wypiciu wody alkalicznej (pH = 9): krwinki czerwone wolno pływają w krwiobiegu.

 

Tak! Woda jonizowana to najszybsza i najprostsza droga powrotu do zdrowia. Odpowiedniej jakości woda alkaliczna zapewni znacznie lepsze efekty niż całe lata tradycyjnego leczenia. Jeśli oczekujesz szybkich i trwałych zmian, jeśli chcesz usunąć chorobę – po prostu musisz pić wodę alkaliczną.

 

Pamiętaj:

MOŻESZ WYLECZYĆ SIĘ Z CUKRZYCY!

 

lub Zgłoś się do testów i dowiedz się więcej!

 

Oferta „Gwarancja Satysfakcji” to znacznie więcej niż możliwość zwrotu nieużywanego produktu w ustawowym terminie 10 dni od daty zakupu. Produkty objęte ofertą 'Gwarancja Satysfakcji’ możesz sprawdzać i testować (zgodnie z ich przeznaczeniem) w terminie 30 dni od daty ich zakupu.

 gw

Jedna odpowiedź

Sklep z jonizatorami wody